שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף בלימון פרסי / מתוך הספר 'מדלג בין הסירים' מאת ניר צוק

לימונים פרסיים, העיגלוים השחורים הקשים שמוכרים בחנויות תבלינים, הם בעצם ליים מיובש. בשלמותם או מגוררים הם מוסיפים ניחוח מיוחד לכל תבשיל.


חומרים (6 מנות)
12 שוקי עוף
למשרה:
3 לימונים פרסיים, מרוסקים (במטחנת תבלינים או בבלנדר)
1/4 כוס שמן זית
4 שיני שום שלמות קלופות
3 בצלים חתוכים לרבעים
1 כוס מים
פלפל שחור גרוס
מלח גס
אופן ההכנה
  1. מערבבים בקערה גדולה את כל חומרי המשרה. מוסיפים לקערה את נתחי העוף, מערבבים עם חומרי המשרה ומשהים במקרר שעתיים. מוציאים מהמקרר ומשהים כחצי שעה.
  2. מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). מעבירים את העוף והמשרה לתבנית פיירקס, מכסים בנייר אלומיניום, ואופים 45 דקות.
  3. מסירים את נייר האלומיניום ואופים כ-10 דקות נוספות עד שהעוף משחים.
חזרה