שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שבלולי סלמון על מצע פסטה עם קישואים ועגבניות / אריק חכימי


חומרים (7 מנות)
1 פילה סלמון
250 גרם פסטה שטוחה (פטוצ'יני)
3/4 כוס שמן זית משובח
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
3 קישואים צעירים (או זוקיני ירוק או צהוב), חתוכים לקוביות בגודל 1X1 ס"מ
3 עגבניות , קלופות וחתוכות לקוביות קטנות
6 כפות פטרוזיליה קצוצה דק מאוד
5 שיני שום קצוצות דק
עלי ריחן לקישוט
אופן ההכנה
  1. מניחים את פילה הסלמון המופשר על משטח העבודה עם העור כלפי מטה. מחדירים סכין חדה (רצוי גמישה) בין הבשר לעור בקצה הדג, כשהסכין מוחזק במקביל למשטח העבודה ומסירים את כל העור.
  2. פורסים את הפילה לאורך לרצועות ברוחב 1 ס"מ (6-7 פסים מפילה שלם). מגלגלים כל רצועה לצורת שבלול ונועצים שפוד עץ מצד לצד.
  3. מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר ומשמנים תבנית אפייה במעט משמן הזית.
    מבשלים את הפסטה, מסננים, מערבבים עם כף שמן זית (למניעת הידבקות) ומצננים.
  4. מחממים מחבת פסים ויוצקים לתוכה מעט משמן הזית. כשהשמן חם מניחים שבלול סלמון ומפזרים מעליו מעט פלפל גרוס ומעט מלח. מטגנים חצי דקה מכל צד ומעבירים לתבנית. מכינים כך את כל השבלולים ומכניסים לתנור ל 4-5 דקות.
  5. בינתיים מחממים במחבת אחרת חצי כוס שמן זית. כשהשמן מעלה עשן מוסיפים את הקישואים ומטלטלים קצת את המחבת. אחרי חצי דקה מוסיפים את העגבניות, הפטרוזיליה והשום ומטלטלים מעט.
  6. מוסיפים את הפטוצ'יני, מתבלים במלח ובפלפל וממשיכים לטלטל את המחבת עד שהפסטה חמה.
  7. להגשה, מניחים במרכז צלחת עמוקה תלולית פטוצ'יני ומעליה שבלול סלמון. מקשטים בעלי ריחן ומגישים.

חזרה