שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

שוקי אווז בתנור / דליה למדני

המאכל המקורי עשוי משוקי אווז, אלא שהן עתירות שומן וגם לא קל להשיג אותן. שוקי מולארד אפשר למצוא ברוב רשתות השיווק.


חומרים (4 מנות)
4 שוקי מולארד
מרגרינה או חמאה לשימון התבנית
לתחמיץ:
1 כוס יין אדום יבש
2 כפות דבש
6 שיני שום קלופות וכתושות
1/2 כפית אבקת מרק עוף
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
  1. שוטפים ומייבשים את השוקיים. מערבבים את כל מצרכי התחמיץ ושורים בהם את השוקיים למשך לילה.
  2. מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (200 מעלות צלזיוס) ומשמנים תבנית אפייה במרגרינה.
  3. מוציאם את השוקיים מהתחמיץ ואופים 15 דקות. הופכים את השוקיים ואופים עוד 15 דקות.
  4. יוצקים את התחמיץ לתבנית ומוסיפים חצי כוס מים. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום, מנמיכים את חום התנור לבינוני (150 מעלות) ואופים שעה אחת. מגישים חם.

    הערות: אפשר להוסיף לתחמיץ 2 כפות רוטב סויה (רצוי "טמרי"). לפני כיסוי התבנית, אפשר לשים בה תפוחי אדמה קטנים, חצויים שייאפו עם השוקיים.

חזרה