שוקי אווז בתנור
/ דליה למדני
המאכל המקורי עשוי משוקי אווז, אלא שהן עתירות שומן וגם לא קל להשיג אותן. שוקי מולארד אפשר למצוא ברוב רשתות השיווק.
|
חומרים (4 מנות)
|
4 שוקי מולארד |
מרגרינה או חמאה לשימון התבנית |
לתחמיץ: |
1 כוס יין אדום יבש |
2 כפות דבש |
6 שיני שום קלופות וכתושות |
1/2 כפית אבקת מרק עוף |
מלח ופלפל שחור |
אופן ההכנה |
- שוטפים ומייבשים את השוקיים. מערבבים את כל מצרכי התחמיץ ושורים בהם את השוקיים למשך לילה.
- מחממים את התנור לחום בינוני גבוה (200 מעלות צלזיוס) ומשמנים תבנית אפייה במרגרינה.
- מוציאם את השוקיים מהתחמיץ ואופים 15 דקות. הופכים את השוקיים ואופים עוד 15 דקות.
- יוצקים את התחמיץ לתבנית ומוסיפים חצי כוס מים. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום, מנמיכים את חום התנור לבינוני (150 מעלות) ואופים שעה אחת. מגישים חם.
הערות: אפשר להוסיף לתחמיץ 2 כפות רוטב סויה (רצוי "טמרי"). לפני כיסוי התבנית, אפשר לשים בה תפוחי אדמה קטנים, חצויים שייאפו עם השוקיים.
|
חזרה |