שטולן
/ מיכל לוי-אלחלל
מאפה שמרים גרמני מסורתי לחג המולד, נאפה בצורת לחם ומזכיר מעט לחם פירות. (שני ככרות)
|
חומרים
|
20 גרם שמרים |
1/2 כוס סוכר |
1/4 כוס מים חמים |
1 כוס חלב חם |
125 גרם חמאה , מומסת |
ביצה אחת |
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד |
1/2 כפית מלח |
4-5 כוסות קמח |
1/2 כוס צימוקים בהירים |
1/2 כוס צימוקים שחורים |
1/2 כוס שקדים (אפשר עם הקליפה) |
1/2 כוס קליפות הדרים מסוכרות |
2 כפות חמאה מומסת להברשה |
אופן ההכנה |
- שמים את השמרים, הסוכר והמים בקערה קטנה ומערבבים. שמים בקערת המערבל את החלב, החמאה, הביצה ,קליפת הלימון, המלח ותמיסת השמרים ומערבבים.
- מוסיפים 4 כוסות קמח ולשים כ 5 דקות במהירות בינונית (אם הבצק רך מידי מוסיפים עוד 1 כוס קמח). מוסיפים את הצימוקים, השקדים והפירות המסוכרים ולשים כ 2 דקות. מכסים את הקערה במגבת ומשהים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס). משמנים את תבנית התנור (או מרפדים בנייר אפייה).
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח, לשים קצת וחוצים אותו לשניים. יוצרים שתי כיכרות, מעבירים לתבנית ומשהים להתפחה 45 דקות נוספות.
- מברישים את הבצק התפוח בחמאה המומסת. אופים כ 30 דקות או עד שהבצק מזהיב. מצננים כ 30 דקות , מפזרים מלמעלה אבקת סוכר ומגישים. העוגה נשמרת ללא קירור שבוע לפחות.
|
חזרה |