שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פילה פורל בשמפניה, שמנת וזעפרן / בני סיידא

למנה ראשונה מגישים חצי דג לאדם, למנה עיקרית - שני חצאים. כדאי לקרר היטב את בקבוק השמפניה ( הכוונה ליין מבעבע מתוצרת ישראל שגם הוא אינו ממש זול, אלא אם אתם מתעקשים להשקיע בשמפניה צרפתית) ולהכין את המנה ממש סמוך להגשתה. משתמשים בכוס אחת להכנת הרוטב, ואת היתר שותים מייד, לפני שהבועות ייעלמו.


חומרים (3 מנות)
3 דגי פורל מופרדים ל 6 נתחי פילה
מלח ופלפל לבן
80 גרם חמאה
1 כוס שמפניה או יין לבן
20 חוטי זעפרן שרויים במעט מים חמים
1 חלמון
1 מיכל שמנת מתוקה
4 כפות עירית קצוצה
אופן ההכנה
  1. מקמחים את הדגים ומתבלים במלח ובפלפל. ממיסים את החמאה במחבת. מוסיפים את הדגים ומטגנים 1-2 דקות מכל צד. מוציאים מהמחבת ושומרים בתנור חם.
  2. מכינים את הרוטב: מוסיפים למחבת את השמפניה והזעפרן ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה גבוהה עד שהרוטב מצטמצם לכמות של חצי כוס. טורפים את החלמון עם השמנת ומוסיפים למחבת. מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מתבלים במלח ובפלפל.
  3. מחלקים את הדגים לצלחות אישיות, יוצקים עליהם את הרוטב ומעטרים בעירית קצוצה.


חזרה