סלט בקר
/ אבי שטייניץ
בקזחסטן מכינים סלט זה גם מבשר סוס. בגרסה הישראלית משתמשים בבשר בקר צלוי.
|
חומרים (6 מנות)
|
3 ביצים |
מלח ופלפל |
3 תפוחי אדמה מבושלים, קלופים וחתוכים לקוביות גסות |
1/2 ק"ג בשר בקר צלוי, חתוך לקוביות |
5-7 מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות |
1-2 תפוחי עץ חתוכים לקוביות |
1/2 כוס אפונה ירוקה מבושלת |
3/4 כוס מיונז (או שמנת חמוצה) |
3 עלי חסה |
אופן ההכנה |
- טורפים את הביצים עם מעט מים, מלח ופלפל. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הביצים לחבית עבה.
- מערבבים את תפוחי האדמה, הגזר, הבשר, המלפפונים החמוצים, תפוחי העץ, האפונה והמיונז. מתבלים במלח ופלפל, מעבירים לכלי הגשה ומקשטים בעלי חסה וברצועות מהחביתה.
|
חזרה |