שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט בקר / אבי שטייניץ

בקזחסטן מכינים סלט זה גם מבשר סוס. בגרסה הישראלית משתמשים בבשר בקר צלוי.


חומרים (6 מנות)
3 ביצים
מלח ופלפל
3 תפוחי אדמה מבושלים, קלופים וחתוכים לקוביות גסות
1/2 ק"ג בשר בקר צלוי, חתוך לקוביות
5-7 מלפפונים חמוצים חתוכים לקוביות
1-2 תפוחי עץ חתוכים לקוביות
1/2 כוס אפונה ירוקה מבושלת
3/4 כוס מיונז (או שמנת חמוצה)
3 עלי חסה
אופן ההכנה
  1. טורפים את הביצים עם מעט מים, מלח ופלפל. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את הביצים לחבית עבה.
  2. מערבבים את תפוחי האדמה, הגזר, הבשר, המלפפונים החמוצים, תפוחי העץ, האפונה והמיונז. מתבלים במלח ופלפל, מעבירים לכלי הגשה ומקשטים בעלי חסה וברצועות מהחביתה.



חזרה