שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תבשיל כבש עם בטטה קסביה / אריק חכימי

בטטה קסביה הוא שמו המרוקאי של הארטישוק הירושלמי, ששיא עונתו בסוכות. בארוחות החג המרוקאיות הוא מופיע בדרך כלל עם בשר כבש בתבשיל חגיגי. אפשר להכין את התבשיל גם עם בשר בקר.


חומרים (8 מנות)
1/4 כוס שמן
מספר שיניים מ 2 ראשי שום קלופות וקצוצות גס
1 ק"ג בשר כבש (צלעות או חלק אחר שמתאים לבישול. אם משתמשים בבקר מומלץ להשתמש בשריר, חתוך לפרוסות דקות)
3/4 כוס מים רותחים
6 עלי דפנה
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
1.5 ק"ג ארטישוק ירושלמי קלוף ומושרה במים עם מעט מיץ לימון
1 כף אבקת מרק עוף
אופן ההכנה
  1. מחממים את השמן בסיר ,מוסיפים את השום ומטגנים קצת. מוסיפים את הבשר ומטגנים היטב מכל הצדדים. מוסיפים את המים, עלי הדפנה והתבלינים ומערבבים.
  2. מכסים את הסיר ומבשלים כשעה ורבע על להבה בינונית.
  3. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומבשלים כחצי שעה נוספת. מגישים עם קוסקוס.

חזרה