שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות הודו וירקות / חנה סלהוב


חומרים
2 בצלים
2 קישואים
1 תפוח אדמה
2 שיני שום
חופן כוסברה ופטרוזיליה
4-5 עלי נענע
פרוסת לחם שחור או לבן
2 ביצים
300 גרם בשר עוף טחון או הודו
כורכום פפריקה, קינמון, פלפל שחור ומלח
מעט שמן
לרוטב:
3 עגבניות
1 בצל
1 גמבה
1 פלפל חריף
1 כף גדושה רסק עגבניות
כורכום קינמון, פלפל שחור ומלח
תפוח אדמה אפשר להוסיף גזר, ארטישוק, קישואים ועוד.
אופן ההכנה
  1. משרים את הלחם במים לכ 5 דקות. סוחטים ומפוררים. מגררים קישואים, 2 בצלים ו 2 תפו"א, סוחטים היטב ומוסיפים לקערה יחד עם שתי שיני שום קצוצות, כוסברה, עלי פטרוזיליה ונענע קצוצים, 2 ביצים, הודו טחון ותבלינים. מערבבים היטב.
  2. מעצבים מהתערובת כדורים לא פחוסים ומטגנים במעט שמן עד שהם משחימים סביב. שומרים בצד.
    מכינים את הרוטב: קולפים את שיני השום וקוצצים גס. פורסים לפרוסות בינוניות עגבניות, בצל, גמבה, פלפל חריף (וירקות נוספים, אם משתמשים) ומסדרים בסיר רחב ושטוח בעל מכסה מהודק. מניחים את הקציצות המושחמות על גבי הירקות.
  3. שמים בכוס את התבלינים ורסק העגבניות, מוסיפים מים רותחים, מערבבים ושופכים על הקציצות. קולפים ופורסים 2 תפו"א ועורכים מעל לקציצות. ממליחים ומפלפלים. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כשעה ורבע או עד שתפוחי-האדמה מוכנים למאכל. אם צריך, מוסיפים מעט מים במהלך הבישול.


חזרה