שלח להדפסה  
כבושים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לימונים ננסיים כבושים במלח / דליה פן-לרנר

מתאימים לתיבול תבשילים וסלטים.


חומרים
לימונים ננסיים שטופים היטב
מלח גס
מיץ לימון
פפריקה חריפה ואו פלפלונים חריפים
שיני שום שלמות (לא הכרחי)
2/1 כוס שמן זית
אופן ההכנה
  1. חורצים 4 חתכים עמוקים בצורת איקס בכל לימון, אבל מקפידים להשאיר אותם מחוברים לבסיסם. מכניסים לתוך החתכים מלח גס, סוגרים ומחזירים כל לימון לצורתו השלמה. 
  2. ממלאים צנצנת שימורים בלימונים המומלחים. מניחים מעליהם משקולת, סוגרים ושמים בצד ליומיים-שלושה.
    במשך 3-2 הימים האלה הלימונים יפרישו נוזלים. מכסים אותם במיץ לימון נוסף עד לכיסויים, ויוצקים שמן זית כדי ליצור שכבת שמן אוטמת מעל. סוגרים היטב ושומרים בצד לפחות חודש-חודשיים לפני השימוש.
    תיבול: אם רוצים - דוחפים לצנצנת השימורים 3-2 פלפלונים חריפים ו/או שיני שום. אפשר גם לתבל את שכבות הלימונים בפפריקה.

חזרה