שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קערה מבצק מלח ממולאת בסלט עלים / ארז קומורובסקי מ"לחם ארז"


חומרים
700 גרם קמח לבן
300 גרם קמח שיפון
600 גרם מים
20 גרם שמרים טריים
4 כפיות מלח גס 60 גרם
תערובת רוקט חסה אדומה, עלי נענע, עלי כוסברה, חסה משי, אסקרול, חסה ערבית
1/2 כוס חומץ פטל משובח
3/4 כוס שמן זית עדין
1/4 כוס שמן אגוזים
1 לימון מיץ לימון טרי
1 כוס פטל אדום טרי או קפוא
מלח ופלפל לבן גרוס
אופן ההכנה
  1.  מכינים את קערת הבצק: מערבבים את כל חומרי הבצק בקערת מערבל עם וו לישה, ומפעילים במהירות איטית. לשים 8 דקות. מניחים בצד לשעתיים. 
  2. מחממים תנור ל 200 מעלות צלזיוס. 
  3. משמנים בשמן זית קערת מתכת גדולה מאד (מנירוסטה או מאלומיניום). מרדדים את הבצק לעיגול גדול ומרפדים בו את הקערה. משאירים שולי בצק.
  4.  אופים בתנור למשך 15-10 דקות, עד שהבצק זהוב. משחררים בזהירות את קערת הבצק שנוצרה מקערת המתכת ומצננים על רשת. 
  5. מכינים את הסלט: חותכים את העלים או קורעים לפיסות קטנות ומעבירים לקערת הלחם. 
  6. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת. מוסיפים לסלט זמן קצר לפני האכילה.

חזרה