שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מלח מתובל / פיליס גלזר

כדאי להכין ולשמור בצד מתאים לתיבול של סלטים, תבשילים, רטבים ומרינדות


חומרים
1/2 כוס זרעי שומשום
1 כף זרעי כוסברה שלמים
1 כף זרעי כמון
1/4-1/2 כפית מלח גס
אופן ההכנה
  1. במחבת כבדה, קולים את זרעי השומשום בבחישה מתמדת כדי למנוע חריכה. הזרעים צריכים להיות זהובים. כותשים בכמויות קטנות בעלי ומכתש או בטוחן קפה (אם משתמשים במכשיר חשמלי, יש לדאוג שלא כותשים יתר על המידה או שהשומשום יהפוך דייסתי כמו טחינה).
  2. קולים את זרעי הכוסברה והכמון על אש נמוכה למשך 5 דקות. מוסיפים את המלח, וקולים עוד כ 5 דקות, עד שהזרעים מאוד ריחניים.
  3. כותשים בעלי ומכתש הכוסברה הכמון והמלח הקלויים, ומוסיפים לשומשום. שומרים בצנצנת סגורה.

חזרה