שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חבושים אפויים בתנור בנוסח בולגרי / יחיאל פילוסוף מ'מסעדת הבלקן'


חומרים
6 חבושים גדולים
1 ק"ג סוכר +חצי כוס סוכר
מיץ לימון טרי מ 2 לימונים
1 כף גדושה קינמון
12 יח' ציפורן
1/2 כוס אגוזים קצוצים
אופן ההכנה
  1. שוטפים היטב את החבושים, וחוצים לשניים. מסירים את הגרעינים והקליפה הקשה.
  2. מניחים את החבושים בסיר, מוסיפים ק"ג סוכר ומיץ לימון, מכסים במים, ומבשלים כ-40 דקות.
    מחממים תנור ל 170 מעלות צלזיוס.
  3. מוציאים את החבושים מהסיר (אבל שומרים את הנוזלים), ומסדרים אותם בתבנית אפייה כך שהחלק החתוך כלפי מטה. מוסיפים מעט מנוזלי הבישול, כך שיגיעו עד לקצה החבוש. מחדירים ציפורן לכל חבוש, מפזרים מעל את חצי כוס הסוכר והקינמון, ואופים 30 דקות בתנור.
  4. מפזרים מעל את האגוזים, ומגישים חם - או קר בתוספת גלידה או קצפת.

חזרה