שלח להדפסה  
רטבים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חומץ ליים מתובל / פיליס גלזר

לימון ליים נראה כמעט כמו לימון רגיל אך קליפתו ירוקה (וזה לא אומר שהוא לא בשל) ודקה יותר, וטעמו עשיר יותר. החומץ משמש כמשרה לעוף, לסלט עוף וכתוספת למיונז לסלטים אחרים. אם אין לימון ליים אפשר להשתמש בלימון רגיל או תפוז.


חומרים
4 גבעולי נענע
1 שן שום
1 ליים (קליפה מגוררת)
1 כף זרעי כוסברה
1 ליטר חומץ תפוחים
אופן ההכנה
מערבבים את החומרים יחד, מלבד החומץ.
אפשרות א‘:
מחממים את החומץ עד לרתיחה ויוצקים על התבלינים. מחכים עד שהתערובת מתקררת, מסננים ומכניסים לבקבוק עם גבעול נענע טרי.

אפשרות ב‘:
שופכים חומץ לא מחומם על התבלינים ושמים את הבקבוק בשמש לכמה ימים. מסובבים מדי פעם.
הערה: אם רוצים לשמור את החומץ לטווח ארוך, רצוי לסנן אותו דרך בד גזה לתוך בקבוק חדש ונקי.

חזרה