שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת גבינה / חנוך (חני) פרבר

עוגת גבינה עשירה. לבסיס אפשר להשתמש בבצק פריך מסורתי על בסיס חמאה, או בבסיס משטרויזל (פירורי בצק) שהוא פשוט להכנה ומספק ניגוד פריך לגבינה. העוגה הזו לא ממש מתוקה. מי שאוהב מתוק יותר יוסיף עוד 50 גר' סוכר, אך לא יותר, כי עודף מתיקות 'מוחק' אותה


חומרים
150 גרם קמח
3 כפות סוכר
50 גרם חמאה בקוביות
1 כפית קליפת לימון מגוררת
למלית:
3 ביצים מס' 1 מופרדות לחלבונים וחלמונים
1 כף קמח
3 כפות קורנפלור עמילן תירס
מעט תמצית וניל
1 כף קליפת לימון מגוררת או קליפת תפוז
1 ק"ג גבינה לבנה 5% או 9%
100 גרם סוכר
50 מ"ל ליקר גרנד-מרנייה לא הכרחי
אופן ההכנה
  1. מכינים את הבצק: מעבדים את כל החומרים במעבד-מזון לתערובת פירורית. משמנים תבנית-אפייה קפיצית ומפזרים את הפירורים על התחתית לעובי שווה. מהדקים היטב. מכסים בניילון נצמד ומצננים.
  2. מחממים תנור ל 200 מעלות צלזיוס.
  3. מכינים את המלית: בקערת מערבל או מעבד-מזון טורפים יחד חלמונים, קמח, עמילן תירס, וניל, קליפת לימון מגוררת, ליקר ומחצית מהסוכר. מעבדים לתערובת חלקה. מוסיפים את הגבינה ומעבדים עד שהתערובת אחידה.
  4. טורפים את החלבונים ומוסיפים את יתר הסוכר בהדרגה, טורפים לקצף יציב אך לא 'יבש'.
  5. מקפלים בעדינות את קצף החלבונים לתערובת הגבינה ושופכים לתבנית המוכנה. מניחים על רשת במרכז התנור.
  6. אופים כ 15 דקות, ובעדינות מוליכים מרית דקה בין העוגה לבין התבנית כדי לאפשר לעוגה לעלות ולתפוח בנוחות. כאשר העוגה מתחילה לתפוח מעבר לתבנית, חורצים מסביב לעוגה בסכין קטנה חריץ, שכאילו מפריד את הכיפה מהשוליים.
  7. אופים עוד כ 35 דקות. אם העוגה משחימה מהר מדיי (מה שיקרה בתנור טורבו), מניחים בעדינות נייר כסף מעל לעוגה, הצד המבריק כלפי מעלה. מצננים על רשת.
חזרה