שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חזה מולארד ברוטב טריאקי / עמיר אילן, השף של "דיקסי":

את רוטב הטריאקי מכינים לבד. אפשר להכין מראש, הוא נשמר כמה שבועות במקרר ואפשר אפילו להקפיא.


חומרים
4 חזות מולארד (עם העור)
1 כפית שום כתוש
מעט תערובת 5 תבלינים (קונים מוכן בחנויות סיניות)
מלח ופלפל שחור גרוס
12 עלי רוקט שטופים ומיובשים
4 בצלים ירוקים אחידים בעוביים
חוט כותנה
לרוטב הטריאקי:
2 פלפלים
1 גזר
1 בצל גדול לא קלוף
2 ראשי שום
2 כוסות רוטב סויה יפני
1/4 כוס סאקי
1/2 כוס דבש
1 כוס סוכר חום
פלפל שחור גרוס
2 כפות מרגרינה בטעם חמאה או 2 כפות שמנת צמחית
מעט מיץ לימון
אופן ההכנה
  1. מכינים את הרוטב: קולים וחורכים היטב את הפלפלים, הגזר, הבצל וראשי השום (השום צריך להתרכך מעט בקלייה).
  2. מכניסים לסיר, מוסיפים 2 כוסות רוטב סויה, סאקי, דבש וסוכר. מתבלים בפלפל שחור גרוס ומבשלים על אש קטנטנה כ-30 דקות. 
  3. מרסקים בבלנדר ומעבירים דרך מסננת דקה. לפני ההגשה, מחממים את הרוטב ומוסיפים מרגרינה בטעם חמאה או שמנת צמחית לעיבוי הרוטב, ומעט מיץ לימון. 
  4. מכינים את חזות המולארד: פותחים ומשטחים את חזות המולארד (כמו לשניצל). משאירים את העור צמוד לבשרו. מניחים כל חזה כשצד העור כלפי מטה. מברישים במעט מרוטב הטריאקי, מתבלים בשום, תערובת 5 התבלינים, מלח ופלפל.
  5. מניחים על הנתח, קרוב לקצה החזה נטול העור, 3 עלי רוקט ובצל ירוק, ומגלגלים לגליל הדוק ואחיד, עטוף בעורו. קושרים בחוט כותנה.
  6. מחממים היטב מחבת ומטגנים את גלילי החזה ללא כל שומן. משחימים אותם מטגנים סך הכל 4-3 דקות (רייר) או דקה או שתיים נוספות למדיום רייר.
  7. אסור לטגן זמן ממושך יותר, כי בשר החזה נעשה קשה ויבש כשהוא מבושל מעבר לכך.

    להגשה: פורסים את הגלילים לפרוסות עגולות בעובי של 10 ס"מ ומזליפים מעל את הרוטב.

חזרה