שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פאי רועים / רותי קינן

מאכל אנגלי במקורו, המבוסס על שכבת מחית תפוחי-אדמה, שמתחתיה מסתתר תבשיל בשר עסיסי. זוהי דרך נפלאה לנצל שאריות של תפוחי-אדמה מאודים וכל צלי בשר שנותרו מארוחה חגיגית. מניחים בכלי חסין-אש נתחי בשר עם רוטב (צלי בקר, גולש, נתחי עוף), מכסים במחית ואופים בתנור. אפשר גם להכין גירסה צמחונית, כשאת מקום הבשר תופסים ירקות. אם אין שאריות, אפשר גם להכין במיוחד.


חומרים (6 מנות)
500 גרם תפוחי אדמה
2 בצלים גדולים
3 כפות שמן או מרגרינה
500 גרם בשר בקר טחון או כבש או עוף
1 כף קמח
1/2 כוס מרק בשר או מרק עוף או מים
מעט פטרוזיליה קצוצה
מעט טימין טרי, קצוץ או יבש
מלח ופלפל
1 כפית רוטב וורסטרשייר לא הכרחי
אופן ההכנה
  1.  קולפים את תפוחי-האדמה, חותכים לחתיכות גדולות ומבשלים במי מלח עד שהם מתרככים. 
  2. בינתיים, קוצצים את הבצלים ומטגנים אותם במחבת עם 2 כפות שמן או מרגרינה, עד שהם מזהיבים קלות.
  3.  מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים תוך בחישה ופירור הבשר, עד שהוא משחים מעט. 
  4. זורים את הקמח ומבשלים בבחישה עוד דקה. מוסיפים את המרק או המים ואת התבלינים, מערבבים היטב ומסירים מהלהבה.
  5. מחממים את התנור ל 180 מעלות צלזיוס. מסננים את תפוחי-האדמה ממי הבישול ומועכים למחית חלקה. מעבירים את תערובת הבשר לכלי חסין-אש ומיישרים. מכסים במחית תפוחי-האדמה ומטפטפים למעלה את כף השמן או המרגרינה שנותרה. 
  6. אופים כ 30 דקות או עד שהמחית מזהיבה.

חזרה