חמוצי ארטישוק ירושלמי
/ פיליס גלזר
ארטישוק ירושלמי הוא שורש בעל טעם חזק ויחודי. את החמוצים אפשר להוסיף לסלט ולתבשילים או לאכול בנפרד.
|
חומרים
|
1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמי (בטטה קסביה) |
1 בצל פרוס דק |
1 שן שום כתושה |
1/4 1 כוסות שמן |
1/4 כוס שמן זית |
3/4 כוס מיץ לימון טרי |
1/2 1 כפיות מלח |
1/2 כפית טימין |
פלפל שחור |
אופן ההכנה |
- מערבבים בקערה את כל החומרים, מלבד הארטישוקים.
- שוטפים את הארטישוקים ופורסים (לא לקלף אם הם צעירים, ולקלף אם הם מבוגרים יותר או לא יפים)
- מכניסים את הארטישוקים לתוך תערובת החומרים ומעבירים לצנצנת.
מוכן לשימוש אחרי 12 שעות.
הערה: אם רוצים לשמור את החמוצים יותר מכמה ימים יש לאחסן אותם במקרר.
|
חזרה |