שלח להדפסה  
כבושים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חמוצי ארטישוק ירושלמי / פיליס גלזר

ארטישוק ירושלמי הוא שורש בעל טעם חזק ויחודי. את החמוצים אפשר להוסיף לסלט ולתבשילים או לאכול בנפרד.


חומרים
1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמי (בטטה קסביה)
1 בצל פרוס דק
1 שן שום כתושה
1/4 1 כוסות שמן
1/4 כוס שמן זית
3/4 כוס מיץ לימון טרי
1/2 1 כפיות מלח
1/2 כפית טימין
פלפל שחור
אופן ההכנה
  1. מערבבים בקערה את כל החומרים, מלבד הארטישוקים. 
  2. שוטפים את הארטישוקים ופורסים (לא לקלף אם הם צעירים, ולקלף אם הם מבוגרים יותר או לא יפים)
  3.  מכניסים את הארטישוקים לתוך תערובת החומרים ומעבירים לצנצנת.
    מוכן לשימוש אחרי 12 שעות.

    הערה: אם רוצים לשמור את החמוצים יותר מכמה ימים יש לאחסן אותם במקרר.

חזרה