שלח להדפסה  
חג ומועד

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

לביבות גבינה / הדי שרון

לביבות נפלאות בסגנון רוסי, אפשר לתבל במלח או בסוכר. מגישים חם, עם שמנת חמוצה.


חומרים
500 גרם גבינת "טוב טעם" או "פרומעז"
2 ביצים
1/2 כוס קמח תופח
3-2 כפות פירורי לחם
100-50 גרם חמאה
מלח או סוכר
אופן ההכנה
  1. מעבירים את הגבינה דרך מסננת רשת דקה. מוסיפים ביצים, קמח, פירורי לחם וסוכר או מלח ומערבבים (אם התערובת סמיכה מדי, מוסיפים מעט שמנת חמוצה, ואם היא דלילה מדי, מוסיפים עוד מעט פירורי לחם).
  2. ממיסים את החמאה במחבת גדולה ושטוחה ומטגנים לביבות שטוחות, עד שהן מזהיבות. הופכים ומטגנים גם את צידן השני.
  3. מגישים חם, עם שמנת חמוצה.
    הערות: ללביבות מלוחות אפשר להוסיף עירית קצוצה. ללביבות מתוקות ניתן להוסיף צימוקים, פלחי פרי ו/או תמצית וניל. אפשר להגיש עם ריבה טובה או עם מחית פרי.


חזרה