שלח להדפסה  
רטבים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

רוטב רומסקו / דליה פן-לרנר

וריאציה ספרדית של רוטב רווי הצרפתי, המוגש בצרפת עם מרקי דגים. מתאים לתיבול דגים ופירות ים.


חומרים
3-2 פלפלונים חריפים אדומים (יבשים)
4 כפות שקדים קלופים קצוצים גס
3 כפות צנוברים
5-4 שיני שום
2 עגבניות קצוצות
1/2 כוס שמן זית
4 כפות חומץ
אופן ההכנה
  1. משרים את הפלפלים במים ל 10 דקות.
  2. במחבת ללא שמן, קולים קלות את השקדים והצנוברים.
  3. מרסקים במעבד מזון את הפלפלונים עם 5-4 שיני שום, הצנוברים והשקדים הקלויים. מוסיפים למעבד 2-1 עגבניות קצוצות, ומתבלים במלח ופלפל. מרסקים ויוצקים למעבד בהדרגה ולסירוגין 1/2 כוס שמן-זית עם 4 כפות חומץ, תוך כדי הפעלת המעבד (כמו בהכנת מיונז), עד שמתקבל רוטב סמיך.


חזרה