שלח להדפסה  
ריבות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרמלדת אגסים / רותי קינן


חומרים (1 צנצנת)
1/2 1 ק"ג אגסים
1 כוס מים
מיץ מחצי לימון
600 גרם סוכר
שמן לשימון התבנית
אופן ההכנה
  1. שוטפים את האגסים וחותכים לחתיכות גדולות. מניחים בסיר, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. 
    מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית עד שהאגסים רכים מאוד (כ 30 דקות). מסירים את המכסה, מגבירים את הלהבה וממשיכים לבשל עד שכמעט כל המים נספגו. 
  2. מצננים מעט את התערובת ומעבירים אותה דרך מעבד-מזון ידני או מסננת רשת גסה. מסלקים את הקליפות והגרעינים שנותרו במסננת. מודדים את הכמות שהתקבלה: צריכות להתקבל 3 כוסות (750 מ"ל). אם מתקבלת כמות גדולה יותר, יש להחזיר את התערובת לסיר ולבשל, על להבה גדולה, עוד 10-5 דקות. 
    מוסיפים את מיץ הלימון והסוכר. מבשלים על להבה בינונית, תוך בחישה מתמדת, עד שהתערובת סמיכה מאוד. התערובת מוכנה כשהיא נפרדת מהסיר בעת הבחישה ו"מתפרצת" תוך כדי ביעבוע. צבעה צריך להיות ירקרק-חום.
  3.  משמנים תבנית בגודל 30/20 ס"מ לערך. יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים. מצננים. 
    אם הממתק נראה רך מדי, אפשר לייבשו אחרי הצינון כמה שעות בתנור שכוון לחום נמוך מאוד (עד 60 מעלות).
  4.  חותכים את המעדן לקוביות של 2 ס"מ או למעויינים, בוזקים עליהן סוכר ומאחסנים בכלי אטום.

חזרה