שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

תבשיל סלמון וזיתים / אריק חכימי

הזית, אחד משבעת המינים, מסמל התחלה ומגישים אותו דווקא בסוכות - השמח שבחגי תשרי. את הסלמון הוורוד והחגיגי אפשר להחליף בדג ים טרי.


חומרים (8 מנות)
1 פילה סלמון פרוס ל 6-8 מנות
1 כף מלח
1/2 1 לימונים סחוטים
600 גרם זיתים סוריים כבושים, מגולענים
1/2 כוס שמן זית
6 שיני שום קלופות וקצוצות גס
1 גמבה אדומה, חתוכה לרצועות דקות
2 פלפלים אדומים מיובשים חריפים או מתוקים, (לפי הטעם) חתוכים גס
1 לימון קלוף וחתוך לפרוסות דקות
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל שחור גרוס טרי
1/4 כפית אגוז מוסקט
עלים מצרור גדול של כוסברה קצוצים דק
אופן ההכנה
  1. שמים את הדג בכלי. מערבבים את המלח ומיץ מלימון אחד עם כ 2 כוסות מים ויוצקים על הדג. מכסים ומאחסנים במקרר למשך הלילה. 
  2. מבשלים את הזיתים במים ובמיץ מחצי לימון 20 דקות ומסננים. 
    מחממים את השמן בסיר רחב. מוסיפים את השום ומטגנים כמה שניות על להבה נמוכה. מוסיפים את הגמבה, הפלפלים המיובשים והלימון ומטגנים מספר דקות בלי שיזהיבו. מוסיפים את הזיתים ומטגנים תוך ערבוב כ 10 דקות.
  3.  יוצקים לסיר מים רותחים עד לגובה פני הזיתים, מוסיפים את התבלינים ומחצית מהכוסברה ומערבבים היטב. מוסיפים את נתחי הדג ומפזרים עליהם את שארית הכוסברה. מכסים ומבשלים כחצי שעה על להבה נמוכה, עד שרוב הנוזלים נספגים.
  4.  מגישים בכלי אובלי מרכזי או מחלקים לצלחות הגשה: מחלקים את הזיתים לצלחות, מניחים נתח דג בכל צלחת ויוצקים מעט מנוזלי הבישול.

חזרה