שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

וופרס במלית קרם וניל וציפוי שוקולד / מיכל לוי-אלחלל

החומרים מספיקים ל-40 עוגיות.


חומרים
1 מתכון בסיסי לוופר'ס (ראו מימין)
למלית:
2 כוסות חלב
1 מיכל שמנת מתוקה
7 חלמונים
1 כוס סוכר
3 כפות קורנפלור
2 כפות קמח
1 כפית תמצית וניל
לזיגוג:
100 גרם שוקולד מריר
1 כף חמאה
אופן ההכנה
  1. מכינים את הוופר'ס לפי המתכון הבסיסי ומעצבים אותם לצורת סיגרים (בעזרת ידית של כף עץ).
  2. מכינים את הקרם: מחממים את החלב והשמנת בסיר בינוני ומביאים לרתיחה. בקערה בינונית מקציפים את החלמונים עם הסוכר עד שהחלמונים מלבינים במקצת. מוסיפים את הקורנפלור והקמח ומערבבים היטב. יוצקים את החלב הרותח לתוך קערה, מערבבים ומחזירים הכל לסיר. מבשלים תוך כדי טריפה, עד שהקרם מגיע לרתיחה ומסמיך. מסירים מהאש ומוסיפים את הווניל. מעבירים לכלי אחסון, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר.
  3. מכינים את הזיגוג: חותכים את השוקולד לחתיכות קטנות. ממיסים עם החמאה בסיר קטן על להבה נמוכה, ומערבבים עד שהגושים נעלמים.
  4. ההרכבה: לוקחים סיגר, טובלים את קצהו בשוקולד החם ומניחים על תבנית מצופה בנייר אפייה. ממשיכים כך עם כל הסיגרים. מאחסנים את התבנית במקרר לחצי שעה, עד שהשוקולד מתקשה. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר מתאים לקוטר הסיגר. מזלפים את הקרם לתוך הסיגרים ומגישים, לא יותר משעתיים אחרי המילוי.


חזרה