שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

וופר'ס עם מלית גלידה ברוטב קרמל / מיכל לוי-אלחלל


חומרים (10 מנות)
1 מתכון בסיסי לוופר'ס (ראו מימין)
1 ליטר גלידה משובחת (מכל סוג שרוצים)
לרוטב:
1 כוס סוכר
1/4 כוס מים
1 מיכל שמנת מתוקה
אופן ההכנה
  1. מכינים את הוופר'ס לפי המתכון הבסיסי ומעצבים אותם לצורת גביעים בעזרת שתי כוסות (ראו מתכון בסיסי). אם רוצים אפשר לאפות עוגיות רחבות יותר, כדי לקבל גביעים יותר גדולים. מהכמות שבמתכון מתקבלות כ-30 יחידות, אך מכיוון שאי אפשר להכין כמות קטנה של בצק, כדאי לשמור את העודפים בכלי אטום.
  2. מכינים את הרוטב: מחממים את הסוכר והמים בסיר בינוני. מערבבים עד שהסוכר נמס והופך לקרמל בהיר. מוסיפים את השמנת ומבשלים כ-10 דקות, עד שהקרמל נמס והרוטב הופך אחיד.
  3. ההרכבה: ממלאים כל גביע בגלידה ומגישים יחד עם הרוטב.
    הערה: אפשר להכין את מרכיבי המנה יום מראש. אם רוצים, אפשר למלא את הגביעים בגלידה ובסלט פרות.

חזרה