|
|
|
|
פחזניות במלית קרם תפוזים
/ מיכל לוי-אלחלל
|
חומרים
|
לפחזניות: |
1/2 כוס חלב |
1/2 כוס מים |
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות |
1/2 כפית מלח |
1 כוס קמח |
4-5 ביצים |
למלית: |
5 חלמונים |
1/2 כוס סוכר |
3 כפות קורנפלור |
1 כף קמח |
1 כוס חלב |
1 כוס מיץ תפוזים |
לציפוי: |
מיץ תפוזים מתפוז אחד |
100 גרם אבקת סוכר |
אופן ההכנה |
- מכינים את הפחזניות: מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס). מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
- שמים בסיר בינוני את החלב, המים והחמאה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המלח והקמח בבת אחת, מסירים מהאש ומערבבים עד שהקמח סופג את הנוזלים ונוצרת רביכה סמיכה. משהים בטמפרטורת החדר כ 5 דקות.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך טריפה במקצף ידני או חשמלי, במהירות בינונית, עד שהן נבלעות בבצק. את הביצה החמישית מוסיפים רק אם הבצק קשה ולא נוח לזילוף.
- בעזרת שקית זילוף או כפית, מזלפים על התבנית תלוליות של בצק במרווחים גדולים.
- אופים כ 10 דקות, עד שהפחזניות תופחות. מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות) וממשיכים לאפות עוד 20 דקות, עד שהפחזניות מתקשות.
- מכינים את המלית: מקציפים את החלמונים עם הסוכר 2-3 דקות, עד שהם מלבינים קצת. מוסיפים את הקורנפלור והקמח ומערבבים היטב.
- שמים את החלב והמיץ בסיר בינוני ומביאים לרתיחה. יוצקים את הנוזל הרותח לקערת החלמונים, בהדרגה תוך ערבוב מתמיד. מחזירים לסיר.
- מבשלים על להבה בינונית, תוך כדי הקצפה, עד שהקרם מגיע לרתיחה
ומסמיך. מסירים מהאש, מצננים ומאחסנים במקרר חצי שעה לפחות.
- מערבבים היטב את מרכיבי הציפוי. מעבירים את הקרם לשקית זילוף. חוצים את הפחזניות לרוחבן ומזלפים בתוך כל אחת מהן מנת קרם. מברישים בציפוי ומגישים.
| חזרה | | |