שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פחזניות במלית קרם תפוזים / מיכל לוי-אלחלל


חומרים
לפחזניות:
1/2 כוס חלב
1/2 כוס מים
100 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1/2 כפית מלח
1 כוס קמח
4-5 ביצים
למלית:
5 חלמונים
1/2 כוס סוכר
3 כפות קורנפלור
1 כף קמח
1 כוס חלב
1 כוס מיץ תפוזים
לציפוי:
מיץ תפוזים מתפוז אחד
100 גרם אבקת סוכר
אופן ההכנה
  1. מכינים את הפחזניות: מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (200 מעלות צלזיוס). מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
  2. שמים בסיר בינוני את החלב, המים והחמאה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את המלח והקמח בבת אחת, מסירים מהאש ומערבבים עד שהקמח סופג את הנוזלים ונוצרת רביכה סמיכה. משהים בטמפרטורת החדר כ 5 דקות.
  3. מוסיפים את הביצים אחת אחת, תוך טריפה במקצף ידני או חשמלי, במהירות בינונית, עד שהן נבלעות בבצק. את הביצה החמישית מוסיפים רק אם הבצק קשה ולא נוח לזילוף.
  4. בעזרת שקית זילוף או כפית, מזלפים על התבנית תלוליות של בצק במרווחים גדולים.
  5. אופים כ 10 דקות, עד שהפחזניות תופחות. מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות) וממשיכים לאפות עוד 20 דקות, עד שהפחזניות מתקשות.
  6. מכינים את המלית: מקציפים את החלמונים עם הסוכר 2-3 דקות, עד שהם מלבינים קצת. מוסיפים את הקורנפלור והקמח ומערבבים היטב.
  7. שמים את החלב והמיץ בסיר בינוני ומביאים לרתיחה. יוצקים את הנוזל הרותח לקערת החלמונים, בהדרגה תוך ערבוב מתמיד. מחזירים לסיר.
  8. מבשלים על להבה בינונית, תוך כדי הקצפה, עד שהקרם מגיע לרתיחה
    ומסמיך. מסירים מהאש, מצננים ומאחסנים במקרר חצי שעה לפחות.
  9. מערבבים היטב את מרכיבי הציפוי. מעבירים את הקרם לשקית זילוף. חוצים את הפחזניות לרוחבן ומזלפים בתוך כל אחת מהן מנת קרם. מברישים בציפוי ומגישים.

חזרה