לביבות חצילים קלויים ופטריות
/ בני סיידא
החומרים מספיקים ל-20 לביבות.
|
חומרים
|
3 חצילים בינוניים (1 ק"ג) |
1/4 כוס שמן זית |
1 בצל גדול, קצוץ דק |
250 גרם פטריות שמפיניון קצוצות דק |
2 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם |
200 גרם גבינה בולגרית מפוררת (או גבינת עזים קשה, מגוררת דק) |
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה |
1 ביצה |
4 כפות קמח |
מלח ופלפל שחור |
שמן לטיגון |
אופן ההכנה |
- קולים את החצילים בשלמותם מעל להבת הגז או מעל גריל פחמים. מצננים, קולפים ומרסקים למחית גסה. מניחים במסננת למשך שעתיים, סוחטים בין כפות הידיים ומניחים בקערה.
- מחממים את השמן במחבת כבדה. מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שמזהיב. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שכל הנוזלים מתאדים. מעבירים לקערת החצילים.
- קולפים את תפוחי האדמה ומגררים על מגררת דקה. מוסיפים לקערה יחד עם הגבינה, הפטרוזיליה, הביצה, הקמח, מלח ופלפל ומערבבים. אם יש צורך מוסיפים מעט קמח עד שנוצרת עיסה אחידה.
- מחממים שמן במחבת רחבה. מקמחים את הידיים וצרים מהעיסה לביבות. מעבירים את הלביבות למחבת ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מניחים על מגבות נייר לספיגת עודפי השומן ומגישים חם.
|
חזרה |