שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק דלעת וצ'ילי / הדי שרון

נפלא להגיש את מרק הקרם הקליל והקטיפתי הזה עם לחם טרי או לחמניות בחמאה. מידת החריפות היא עניין של טעם אישי.


חומרים
30 גרם חמאה
2 שיני שום
750 גרם דלעת
2 תפוחי אדמה
8 כוסות מרק ירקות צח או מים
1 מיכל שמנת מתוקה
מלח ופלפל
צ'ילי או קאיין, או פפריקה חריפה, לפי הטעם
אופן ההכנה
  1. בסיר גדול ממיסים את החמאה. מוסיפים שום קצוץ וצ'ילי (כחצי כפית) מטגנים כדקה, נזהרים שהשום לא יישרף.
  2. קולפים את הדלעת ואת תפוחי-האדמה, חותכים לקוביות בינוניות ומוסיפים לסיר. מוסיפים את המרק הצח או המים, המלח והפלפל השחור.
  3. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שתפוחי-האדמה מתרככים.
  4. טוחנים את המרק במעבד-מזון ומחזירים לסיר.
  5. מוסיפים שמנת מתוקה ומבשלים כ 10 דקות, עד שהמרק מסמיך מעט. טועמים ומתקנים תיבול. מפזרים צ'ילי ומגישים.


חזרה