שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

"קריספ" של נקטרינות ואוכמניות / רוני ונציה

עוגה ביתית פשוטה, עשירה בפירות אפויים חמים שמעליהם ציפוי פירורי בצק עם אגוזים. בארה"ב היא מכונה "קריספ" ומהווה מנה אחרונה נפוצה ואהובה מאוד לסיום כל אירוע. לאפיה משתמשים בתבנית פיירקס עמוקה, עגולה או אובלית, באורך כ-25 ס"מ, משומנת.


חומרים
1/2 כוס סוכר חום בהיר (דמררה)
1/4 כוס סוכר לבן
1 כוס קמח
1/2 כוס שיבולת שועל (קוואקר)
1/2 כפית קינמון
100 גרם חמאה קרירה, קשה, חתוכה לקוביות קטנות מאוד
3/4 כוס אגוזי פקאן קלויים וקצוצים דק
למלית:
1/3 כוס סוכר (או לפי הטעם)
2 כפות קורנפלור
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
900 גרם נקטרינות מגולענות וחתוכות לפרוסות עבות
1 כוס אוכמניות טריות או קפואות (לא מופשרות)
2 כפיות מיץ לימון טרי
1 כפית קליפת לימון מגוררת
1.5 כפות חמאה מומסת ומצוננת (25 גרם)
אופן ההכנה
  1. מכינים את הבצק: בקערה בינונית מערבבים את הסוכר החום, הסוכר הלבן, הקמח, הקוואקר וקינמון.
  2. מפזרים את קוביות החמאה מעל לתערובת החומרים היבשים, ומערבבים תוך שפשוף בין האצבעות, עד שמתקבלת תערובת פירורי בצק קטנים. מוסיפים את האגוזים הקצוצים.
  3. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (190 מעלות).
  4. מכינים את המלית: מערבבים את הסוכר עם הקורנפלור, הקינמון ואגוז המוסקט. בקערה גדולה מערבבים את פרוסות הנקטרינות עם האוכמניות, מיץ הלימון, קליפת הלימון ותערובת הסוכר והקורנפלור.
  5. מעבירים את הפירות לתוך התבנית (עם הנוזלים שהצטברו), ויוצקים מעליהם את החמאה המומסת.
    מפזרים את פירורי הבצק מעל הפירות בשכבה אחידה.
  6. אופים כ-40 דקות עד שהבצק מזהיב, הפירות מבעבעים, וכשמכניסים פנימה חוד של סכין, הוא חודר בקלות. מצננים על רשת.
    אופן ההגשה: מגישים חם עם כדור גלידת וניל או קצפת.


חזרה