|
|
|
|
עוגת גבינת עזים
/ פיליס גלזר
|
חומרים
|
לקלתית: |
1.5 כוסות פירורי לחם טריים מלחם כפרי |
100 גרם חמאה מומסת |
1/3 כוס גבינת פרמז'ן מגוררת |
למילוי: |
4 ביצים |
1 כוס שמנת חמוצה גביע ושליש |
1/2 כפית מלח |
800 גרם גבינת עיזים |
200 גרם גבינת שמנת |
3 גבעולים טימין או 4 גבעולי טרגון טרי |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור ל 170 מעלות צלזיוס.
- מכינים את הקלתית: מרפדים תבנית קפיצית בגודל 28-26 ס"מ בנייר פרגמנט. משמנים קלות את דפנות התבנית בחמאה, ומהדקים רצועת נייר פרגמנט לצדדים.
- מורידים את הקרום מהלחם הכפרי, וטוחנים במעבד מזון. מערבבים עם יתר החומרים לקלתית, ומהדקים בתחתית התבנית. מקררים את הקלתית בזמן שמכינים את המילוי.
- מכינים את המילוי: במעבד מזון או במערבל חשמלי, טורפים את הגבינות עד לקבלת מרקם חלק. מוסיפים ביצים, שמנת חמוצה ומלח ומערבבים היטב. בוחשים פנימה את התבלין הרצוי, ויוצקים לתוך הקלתית המקוררת.
- שמים את התבנית מעל דף אפייה או בתוך תבנית אחרת (למילוי יש נטייה לנזול). אופים בתנור כשעה.
מכבים את התנור, ומשאירים את העוגה עוד כחצי שעה.
- להגשה: מצננים מעט, מוציאים את טבעת התבנית (משאירים את החלק התחתון) ומגישים, או מצננים היטב ומקררים. חותכים לפרוסות דקות ומגישים עם לחם כפרי או בגט.
| חזרה | | |