צ'וצ'ו
/ אבי שטייניץ
חביתת ירקות, מקור המנה באזרביג'אן.
|
חומרים
|
6 ביצים |
3 כפות חלב |
1/2 חבילה תרד טרי, קצוץ דק |
1/2 חבילת בצל ירוק קצוץ |
2 שיני שום קצוצות |
1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים: פטרוזיליה, אסטרגון, כוסברה ונענע |
1 כוס שמנת חמוצה או יוגורט, להגשה |
100 גרם חמאה |
אופן ההכנה |
- טורפים את הביצים עם החלב עד שמתקבלת בלילה חלקה.
- ממיסים כ 80 גרם מהחמאה במחבת רחבה, מוסיפים את התרד ומאדים כ 5 דקות. מצרפים את הבצל, השום ועשבי התיבול. מצננים קצת את התערבות ומערבבים לתוך הבלילה.
- מחממים את שארית החמאה במחבת, יוצרים מהבלילה מעין לביבות ומטגנים עד שצדן התחתון מזהיב. הופכים צד ומטגנים עד שמזהיב. מגישים חם בלווית שמנת חמוצה או יוגורט.
|
חזרה |