שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

צ'וצ'ו / אבי שטייניץ

חביתת ירקות, מקור המנה באזרביג'אן.


חומרים
6 ביצים
3 כפות חלב
1/2 חבילה תרד טרי, קצוץ דק
1/2 חבילת בצל ירוק קצוץ
2 שיני שום קצוצות
1 כוס תערובת עשבי תיבול קצוצים: פטרוזיליה, אסטרגון, כוסברה ונענע
1 כוס שמנת חמוצה או יוגורט, להגשה
100 גרם חמאה
אופן ההכנה
  1. טורפים את הביצים עם החלב עד שמתקבלת בלילה חלקה.
  2. ממיסים כ 80 גרם מהחמאה במחבת רחבה, מוסיפים את התרד ומאדים כ 5 דקות. מצרפים את הבצל, השום ועשבי התיבול. מצננים קצת את התערבות ומערבבים לתוך הבלילה.
  3. מחממים את שארית החמאה במחבת, יוצרים מהבלילה מעין לביבות ומטגנים עד שצדן התחתון מזהיב. הופכים צד ומטגנים עד שמזהיב. מגישים חם בלווית שמנת חמוצה או יוגורט.

חזרה