שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

גרגרי חומוס מתובלים נוסח הודו / דליה פן-לרנר


חומרים
350 גרם (2 כוסות) גרגרי חומוס מושרים במים במשך לילה
3 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ
1-2 שיני שום קצוצות
2 כפיות כמון טחון
1 כפית פלפלת חריפה (קאיין)
1/2 כפית כורכום טחון
1/2 כפית גרגרי כוסברה טחונים
2 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל שחור גרוס
עלי כוסברה קצוצים
אופן ההכנה
  1. מבשלים את גרגרי החומוס במים עד שהם רכים (כשעה וחצי), ומסננים.
  2. מחממים בסיר את השמן ומטגנים בו את הבצל הקצוץ עד שהוא מזהיב. מוסיפים את גרגרי החומוס וכל יתר המרכיבים מלבד עלי הכוסברה. מקפיצים כ3- דקות מעל אש בינונית (נזהרים שלא לשרוף את המרכיבים, ואם יש צורך מוסיפים מעט מים).
  3. מעבירים לקערה וזורים מעל את עלי הכוסברה הקצוצים. מגישים חם.

    גיוון: אפשר לקשט בפרוסות דקות של בצל ועגבניה.

חזרה