שלח להדפסה  
רטבים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

רוטב עגבניות וג'ינג'ר / פיליס גלזר

שילוב מיוחד, ריחני וטעים מאוד. אפשר לרסק את הרוטב המוכן בבלנדר (ממחה), או להשאיר גושי.


חומרים
3/4 כוס בצלצלי שאלוט קצוצים דק מאוד או בצלים רגילים
2 כפות ג'ינג'ר טרי מקולף וקצוץ דק מאוד
50 חמאה חמאה
2 כוסות עגבניות טריות, בשלות ומקולפות (אפשר משומרות), קצוצות
קורט סוכר
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
1/4 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצים דק מאוד
אופן ההכנה
  1. בסיר, ממיסים את החמאה ומאדים יחד את השאלוט, הזנגביל והשום על אש בינונית למשך 4 דקות. בוחשים לעיתים קרובות.
  2. בוחשים פנימה את העגבניות והסוכר ומבשלים על אש קטנה למשך 15 דקות. בוחשים מדי פעם. מתבלים במלח ופלפל ומרסקים אם רוצים. יוצקים על פסטה חמה, רצוי ספגטי דק, ומפזרים מלמעלה עלי פטרוזיליה או כוסברה. מגישים מיד (אפשר להכין את הרוטב מראש ולחמם בעת ההגשה).

חזרה