שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

דג אפוי במלח


חומרים
1 ק"ג דג ים (ים, לא בריכה) נאה ובשרני (לוקוס או מוסר)
כמה ענפי פטרוזיליה , טימין, רוזמרין ו/או עשב תיבול אחר
2 ק"ג מלח ים גס
אופן ההכנה
  1.  מחממים תנור ל 250 מעלות צלזיוס. 
  2.  מפלפלים את כרסו המנוקה של הדג ומניחים בה את גבעולי התבלינים. 
    מניחים שכבת מלח, חצי מהכמות, בעובי של כסנטימטר בתחתית הכלי שבו ייאפה הדג. מניחים את הדג בתבנית ומכסים אותו, בשאר המלח. מהדקים את המלח היטב ומרטיבים במעט מים.
  3.  אופים 30 דקות. מגישים לשולחן בכלי האפיה. מבקעים את שכבת המלח בעזרת סכין חדה.

חזרה