שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סופלה שוקולד / רוני ונציה


חומרים (8 מנות)
150 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות
1/3 כוס שמנת מתוקה
2 ביצים מופרדות בטמפרטורת החדר
3 חלבונים בטמפרטורת החדר
1/2 כפית מיץ לימון
1/4 כוס סוכר
לתבנית:
20 גרם חמאה מומסת
1 כפית סוכר לכל תבנית
כלים:
8 תבניות אישיות חסינות חום לסופלה בקוטר של כ 9 ס"מ כל אחת
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום גבוה (200 מעלות צלזיוס).
  2. מברישים את התחתית והדפנות של כל תבנית בחמאה מומסת. מפזרים כפית סוכר, מסובבים ומטלטלים כל תבנית לפיזור אחיד של הסוכר. הופכים ומנערים את הסוכר המיותר ומניחים בצד.
  3. ממיסים את השוקולד בקערה מעל לסיר אדים (באן מארי).
  4. בסיר קטן מחממים את השמנת על להבה נמוכה עד שהיא חמה אבל לא רותחת.
  5. יוצקים את השמנת החמה בבת אחת אל תוך השוקולד המומס, ובעזרת מטרפה מקציפים עד שהתערובת חלקה. מוסיפים את 2 החלמונים אחד אחר השני, ומקציפים עד שהתערובת חלקה לגמרי ומבריקה. מעבירים לקערה גדולה ורחבה ומניחים בצד.
  6. בקערת מערבל מקציפים את החלבונים עם מיץ הלימון במהירות בינונית, לקצף לבן ויציב. מעלים את המהירות לבינונית-גבוהה ומוסיפים בהדרגה את הסוכר. מקציפים עד לקבלת קצף חזק אבל גמיש (שימו לב, הקצפת יתר פוגמת).
  7. מערבבים רבע מכמות החלבונים המוקצפים לתוך תערובת הבסיס עם השוקולד (תערובת זו צריכה להיות פושרת - לא חמה מדי ולא צוננת מדי). לאחר מכן מקפלים פנימה בעדינות את שאר החלבונים עד לקבלת תערובת אחידה.
  8. יוצקים את התערובת לתוך התבניות וממלאים אותן כמעט עד הסוף. מניחים את תבניות הסופלה מעל לתבנית אפייה שטוחה, ומניחים בתחתית התנור ללא רשת מעליהם. אופים כ13- דקות עד שהסופלה תופח, חלקו העליון נראה יציב ויבש מעט, והפנים רך וקרמי.
    מוציאים מהתנור ומגישים.
חזרה