עוף בתנור
/ דליה פן-לרנר
במתכון הזה משתמשים בשקית "קוקי" לצליית העוף. אפשר כמובן לצלות את העוף בתבנית צלייה רגילה, אך השימוש בשקית יחסוך זמן וישאיר את התבנית נקייה.
|
חומרים
|
1 עוף בינוני |
1-2 כפות שמן זית |
2 בצלים פרוסים |
8-10 שיני שום קלופות שלמות |
20-25 תפוחי אדמה זעירים שטופים ולא קלופים או 4-5 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים |
פלפל אדום חתוך לרצועות |
סלסלת פטריות פרוסות (או מיובשות שהושרו 20 דקות במעט מים חמים) |
1/2 כוס מרק עוף צח |
שקית "קוקי" לאפיה |
לתבלינים: |
טימין אורגנו, שום כתוש, שביבי פלפל חריף, מלח ופלפל |
אופן ההכנה |
- מברישים את העוף בשמן זית ומתבלים אותו בפנים ובחוץ בעשבי התיבול, מלח, פלפל ושום.
מתבלים את הירקות במעט שמן זית ובתבלינים.
- מכניסים את העוף והירקות לשקית קוקי גדולה. סוגרים ומניחים בתבנית צליה. מנקבים 8-6 חורים בחלק העליון של השקית בלבד, כדי לאפשר לאדים לצאת.
- מחממים תנור ל 190-180 מעלות צלזיוס וצולים כשעה ורבע או עד שהעוף שחום ומבושל.
מוציאים את העוף והירקות מהשקית. מעבירים את הנוזלים לסיר קטן, מרתיחים ומצמצמים, ומתבלים שוב. מגישים כרגיל.
|
חזרה |