|
|
|
|
עוגת תפוחים עם אגוז מוסקט
/ רוני ונציה
|
חומרים
|
2 כוסות קמח |
1.5 כפיות קינמון |
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון |
1 כפית אבקת סודה |
1/4 כפית מלח |
3 ביצים |
1 כוס סוכר חום בהיר דמררה |
1 כוס שמן צמחי רצוי מזולה |
1/4 כוס ברנדי תפוחים "קלבדוס" או מים |
1 כפית תמצית וניל |
5 תפוחים מסוג גרנד, קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ |
3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס |
כלים: |
תבנית אפייה קפיצית בקוטר כ 24 ס"מ משומנת ומקומחת |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס).
- מנפים יחד את 5 המרכיבים הראשונים.
- בקערת מערבל מקציפים את הביצים עם הסוכר במהירות בינונית-גבוהה, במשך כ 5 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. במהירות נמוכה מוסיפים את השמן בזרם דק ובהדרגה, ומקציפים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הברנדי ואת הווניל.
- מוסיפים את תערובת החומרים היבשים, ומערבלים רק עד שהם נספגים בתערובת, והתערובת אחידה.
- מחוץ למערבל מקפלים פנימה את קוביות התפוחים ואת האגוזים.
- יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 70-60 דקות, עד שהעוגה בצבע זהוב, וכשנועצים קיסם במרכז, הוא יוצא יבש. מצננים בתבנית 10 דקות. משחררים את הטבעת הקפיצית, וממשיכים לצנן על רשת.
אופן ההגשה: מגישים עם קצפת רכה או גלידת וניל.
| חזרה | | |