שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת תפוחים עם אגוז מוסקט / רוני ונציה


חומרים
2 כוסות קמח
1.5 כפיות קינמון
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
1 כפית אבקת סודה
1/4 כפית מלח
3 ביצים
1 כוס סוכר חום בהיר דמררה
1 כוס שמן צמחי רצוי מזולה
1/4 כוס ברנדי תפוחים "קלבדוס" או מים
1 כפית תמצית וניל
5 תפוחים מסוג גרנד, קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
כלים:
תבנית אפייה קפיצית בקוטר כ 24 ס"מ משומנת ומקומחת
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס).
  2. מנפים יחד את 5 המרכיבים הראשונים.
  3. בקערת מערבל מקציפים את הביצים עם הסוכר במהירות בינונית-גבוהה, במשך כ 5 דקות, עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואוורירית. במהירות נמוכה מוסיפים את השמן בזרם דק ובהדרגה, ומקציפים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את הברנדי ואת הווניל.
  4. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים, ומערבלים רק עד שהם נספגים בתערובת, והתערובת אחידה.
  5. מחוץ למערבל מקפלים פנימה את קוביות התפוחים ואת האגוזים. 
  6. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 70-60 דקות, עד שהעוגה בצבע זהוב, וכשנועצים קיסם במרכז, הוא יוצא יבש. מצננים בתבנית 10 דקות. משחררים את הטבעת הקפיצית, וממשיכים לצנן על רשת.
    אופן ההגשה: מגישים עם קצפת רכה או גלידת וניל.



חזרה