|
|
|
|
ירקות קלויים בשמן זית, שום ומרווה
|
חומרים
|
1 חציל גדול חתוך לפרוסות לאורכו |
3-2 קישואים חתוכים לאורכם |
3 פלפלים אדומים, ירוקים או צהובים |
1/3 כוס שמן זית |
1/3 כוס חומץ |
4 שיני שום קצוצות |
1 כף עלי מרווה קצוצים |
מלח |
פלפל |
אופן ההכנה |
- שוטפים את הירקות (לא מקלפים) ופורסים לפרוסות לאורכם.
- מטגנים בשמן זית או משמנים תבנית בשמן זית וקולים בתנור בחום גבוה.
- מסדרים שכבות של הירקות הקלויים. מערבבים את חומרי הרוטב (שמן זית, חומץ, שיני שום, עלי המרווה, מלח ופלפל). שופכים על הירקות ומשאירים במקרר ל 24 שעות לספיגת הטעם.
מפזרים עלי מרווה לפני ההגשה. מגישים קר או בטמפרטורת החדר.
| חזרה | | |