שלח להדפסה  
תוספות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ירקות קלויים בשמן זית, שום ומרווה


חומרים
1 חציל גדול חתוך לפרוסות לאורכו
3-2 קישואים חתוכים לאורכם
3 פלפלים אדומים, ירוקים או צהובים
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס חומץ
4 שיני שום קצוצות
1 כף עלי מרווה קצוצים
מלח
פלפל
אופן ההכנה
  1. שוטפים את הירקות (לא מקלפים) ופורסים לפרוסות לאורכם.
  2. מטגנים בשמן זית או משמנים תבנית בשמן זית וקולים בתנור בחום גבוה.
  3. מסדרים שכבות של הירקות הקלויים. מערבבים את חומרי הרוטב (שמן זית, חומץ, שיני שום, עלי המרווה, מלח ופלפל). שופכים על הירקות ומשאירים במקרר ל 24 שעות לספיגת הטעם.
    מפזרים עלי מרווה לפני ההגשה. מגישים קר או בטמפרטורת החדר.


חזרה