שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק פיטי / אבי שטייניץ

מרק כבש, חומוס וערמונים. מרק סמיך וחורפי הנאפה בתנור במקום להתבשל על הכיריים. מקורו באזרביג'אן.


חומרים
200-250 גרם כתף כבש או טלה, חתוכה לקוביות
2 בצלים קצוצים
1 עגבניה קצוצה
3-4 שזיפים לבנים חמצמצים (או שזיפים מיובשים)
1 כף אפונה יבשה או גרגרי חומוס, שהושרו במים לילה קודם
3-4 ערמונים קלויים, קלופים וחתוכים לרבעים
מעט מלח
6 גרגרי פלפל שחור
1 כף כוסברה קצוצה
1 כף פטרוזיליה קצוצה
1/2 כף טימין קצוץ
מעט זעפרן
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (180 מעלות צלזיוס). מניחים
2. בקדרה עמוקה את הבשר, הירקות, השזיפים והחומוס. מוסיפים (1/2) ליטר מים רותחים, מכסים את הקדרה ואופים כ 40 דקות.
3. מוסיפים את הערמונים, המלח והפלפל ואופים כ 40 דקות נוספות. מוסיפים את עשבי התיבול והזעפרן, מכבים את התנור, משהים את הקדרה בתנור הכבוי כ 5 דקות ומגישים.

חזרה