מרק פיטי
/ אבי שטייניץ
מרק כבש, חומוס וערמונים. מרק סמיך וחורפי הנאפה בתנור במקום להתבשל על הכיריים. מקורו באזרביג'אן.
|
חומרים
|
200-250 גרם כתף כבש או טלה, חתוכה לקוביות |
2 בצלים קצוצים |
1 עגבניה קצוצה |
3-4 שזיפים לבנים חמצמצים (או שזיפים מיובשים) |
1 כף אפונה יבשה או גרגרי חומוס, שהושרו במים לילה קודם |
3-4 ערמונים קלויים, קלופים וחתוכים לרבעים |
מעט מלח |
6 גרגרי פלפל שחור |
1 כף כוסברה קצוצה |
1 כף פטרוזיליה קצוצה |
1/2 כף טימין קצוץ |
מעט זעפרן |
אופן ההכנה |
1. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (180 מעלות צלזיוס). מניחים 2. בקדרה עמוקה את הבשר, הירקות, השזיפים והחומוס. מוסיפים (1/2) ליטר מים רותחים, מכסים את הקדרה ואופים כ 40 דקות. 3. מוסיפים את הערמונים, המלח והפלפל ואופים כ 40 דקות נוספות. מוסיפים את עשבי התיבול והזעפרן, מכבים את התנור, משהים את הקדרה בתנור הכבוי כ 5 דקות ומגישים.
|
חזרה |