עוגיות קורבייה
/ אבי שטייניץ
גרסה של עוגיות חמאה מאזרביג'אן. מתובלות בציפורן, קליפת לימון והל. החומרים מספיקים ל 20-30 עוגיות.
|
חומרים (-10 מנות)
|
250 גרם חמאה |
200 גרם אבקת סוכר |
50 גרם דבש |
1/2 כפית ציפורן טחון |
1 כפית קליפת לימון מגוררת |
מעט הל טחון |
2/3 כוס חלב |
500 גרם קמח |
1 שקית סוכר וניל ומעט קינמון |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה (180 מעלות צלזיוס) ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
- מקציפים את החמאה עם אבקת הסוכר, הדבש והתבלינים. מוסיפים את החלב ומקציפים שוב.
- מוסיפים את הקמח ומערבלים עד שנוצר גוש בצק. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כ 15 דקות.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח ובעזרת כוס קורצים ממנו עיגולים בקוטר כ 2 ס"מ. מסדרים את העוגיות על גבי התבנית ואופים כ 5 דקות עד שהעוגיות מזהיבות במקצת ועדיין רכות למגע (הן מתקשות בטמפרטורת החדר). מוציאים מהתנור ומפזרים על העוגיות סוכר וניל וקינמון. מצננים לגמרי ומאחסנים בכלי אטום.
|
חזרה |