שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פג'ואדה / רותי קינן

תבשיל הקדירה הלאומי של הברזילאים. שעועית שחורה, בשרים איכותיים וחגיגת צבעים של ירקות ותבלינים.


חומרים (8 מנות)
500 גרם שעועית שחורה
3 בצלים גדולים
3 גזרים
1 פלפל אדום חריף לא הכרחי
3 כפות שמן
750 גרם בשר בקר לגולש או למרק (שפונדרה, שריר)
2-3 עצמות בקר או עגל
500 גרם נקניקיות עבות או נקניק (צ'וריסו, נקניק פולני או קבנוס)
250 גרם בשר בקר מעושן בנתח אחד
מלח ופלפל
4-5 ענפי פטרוזיליה
אופן ההכנה
  1. משרים את השעועית במים למשך הלילה.
  2. מקלפים את הבצלים והגזרים וקוצצים אותם. אם משתמשים בפלפלת, קוצצים לחתיכות קטנות. מטגנים את הירקות בשמן בסיר גדול עד שהבצל מזהיב.
  3. חותכים את הבשר, הנקניק והבשר המעושן לחתיכות גדולות. מוסיפים תחילה את בשר הבקר, ומטגנים על להבה גדולה עד שהוא מאבד את צבעו האדום. מוציאים מהסיר. מוסיפים את העצמות, הנקניק והבשר המעושן, ומשחימים גם אותם. מוציאים שוב מהסיר.
  4. מוסיפים לסיר את השעועית, ומטגנים תוך עירבוב עוד דקה. מחזירים לסיר את הבשרים, ומכסים במים עד לגובה החומרים ומעט יותר. מוסיפים מלח (הרבה) ופלפל, ומניחים למעלה את ענפי הפטרוזיליה. מביאים לרתיחה.
  5. מסירים את הקצף שנוצר, מנמיכים את הלהבה ומכסים את הסיר. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה מאוד 3-2 שעות, או עד שהשעועית והבשר רכים מאוד והנוזלים נספגו ברובם.

חזרה