שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קדירת אפונה ובשר / הדי שרון


חומרים
700 גרם בשר
1 בצל
4-5 שיני שום פרוסות דק
2-3 עצמות עגל עם מח (לא הכרחי)
3 כוסות אפונה טרייה או קפואה (או חצי הכמות אפונה, וחצי פול ירוק)
1/2 כוס כוסברה קצוצה
2 גבעולי עלי נענע קצוצים
שמן זית לטיגון
מלח ופלפל שחור
1/2 כפית קינמון (לא חובה)
אופן ההכנה
  1.  חותכים את הבשר לקוביות קטנות של ס"מ על ס"מ. ומטגנים בשמן זית מכל הצדדים. מוסיפים בצל ושום קצוצים ומטגנים עוד דקות מספר. מוסיפים 2 כוסות מים, את העצמות, את רוב הפטרוזיליה או הכוסברה הקצוצה והנענע. מתבלים במלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה.
  2. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כשעה עד שעה וחצי. מוסיפים את האפונה (והפול), מכסים ומבשלים על אש מזערית כ-30 דקות. מגישים עם לחם, פסטה, קוסקוס, אורז וכד'.


חזרה