|
|
|
|
קדירת אפונה ובשר
/ הדי שרון
|
חומרים
|
700 גרם בשר |
1 בצל |
4-5 שיני שום פרוסות דק |
2-3 עצמות עגל עם מח (לא הכרחי) |
3 כוסות אפונה טרייה או קפואה (או חצי הכמות אפונה, וחצי פול ירוק) |
1/2 כוס כוסברה קצוצה |
2 גבעולי עלי נענע קצוצים |
שמן זית לטיגון |
מלח ופלפל שחור |
1/2 כפית קינמון (לא חובה) |
אופן ההכנה |
- חותכים את הבשר לקוביות קטנות של ס"מ על ס"מ. ומטגנים בשמן זית מכל הצדדים. מוסיפים בצל ושום קצוצים ומטגנים עוד דקות מספר. מוסיפים 2 כוסות מים, את העצמות, את רוב הפטרוזיליה או הכוסברה הקצוצה והנענע. מתבלים במלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה.
- מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כשעה עד שעה וחצי. מוסיפים את האפונה (והפול), מכסים ומבשלים על אש מזערית כ-30 דקות. מגישים עם לחם, פסטה, קוסקוס, אורז וכד'.
| חזרה | | |