שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קובבס / אורן רוזנשטיין

קובבס הן הגרסה הספניולית והכשרה לפסח של הקובה, והן הכוכבות הגדולות של כל ליל סדר. המעטפת עשויה מבצק של מצות ותפוחי-אדמה והמילוי (הנקרא ‘גומו‘) מפירורי בשר מטוגנים ומבושלים, יחד עם בצל מטוגן וצנוברים.


חומרים
7 מצות
1 תפוח אדמה בינוני מבושל וקלוף
1 ביצה טרופה (לשמור חצי מהקליפה, שתשמש מידה לשמן)
מלח ופלפל שחור גרוס, טרי
1/2 קליפת ביצה ממולאת בשמן
1 קצת פחות מכוס אחת קמח מצה
לגומו:
4 בצלים גדולים
1/2 ק"ג בשר טחון
שמן לטיגון
2/3 כוס מים חמים
1 כף אבקת מרק עוף
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
  1.  מפוררים את המצות לחתיכות בגודל של פרק אצבע ומשרים במים. מעבירים למסננת וסוחטים, וכשנפטרים מכל המים מעבירים לקערה ולשים. 
  2. מועכים את תפוח-האדמה במזלג ומוסיפים למצות הרטובות. מוסיפים את השמן, הביצה הטרופה, מלח ופלפל ולשים היטב. מוסיפים בהדרגה קמח מצה וממשיכים ללוש, עד שמתקבל בצק במרקם של
  3. פלסטלינה. מכסים בניילון ומניחים במקרר לשעתיים לפחות (ועדיף ללילה שלם). 
  4. מכינים את הגומו: קוצצים את הבצלים לקוביות זעירות ומזהיבים אותן במחבת גדולה עם קצת שמן. מוסיפים את הבשר ומפוררים אותו במזלג. ממליחים, מפלפלים, ומטגנים כעשר דקות. בוחשים מפעם לפעם.
  5.  מוסיפים את המים ואבקת המרק ובוחשים. מכסים ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה, עד שהבשר רך. 
  6. מסירים את המכסה וממשיכים לבשל, עד שהמים שבמחבת מתאדים ונשארים פירורי בשר שחומים.
  7. סבלנות, זה לוקח זמן. מסירים מהאש ומצננים. מוסיפים רק את הביצה והצנוברים ומערבבים היטב. 
  8. מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לשלושים כדורים. טובלים אצבע בשמן ו'פותחים' כל כדור לחרוט חלול, שאפשר יהיה למלא ולסגור. 
  9. ממלאים כל חרוט בכשתי כפיות מהגומו וסוגרים. לקובבה סגורה יש צורה של מעוין עם שפיצים חמודים בקצוות. חשוב מאוד לא למלא את הקובבה יותר מדיי, כי אז היא עלולה להיפתח בזמן הטיגון. 
  10. מטגנים בשמן די עמוק עם מעט מלח גס. במהלך הטיגון הופכים את הקובבס מדי פעם ומשגיחים שישחימו מכל הצדדים. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.


חזרה