שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קולורבי ממולא / הדי שרון


חומרים
8-10 פקעות קולורבי קטנות
500 גרם בשר בקר טחון
1 בצל
100 גרם אגוזי מלך טחונים
6 שיני שום
1 ביצה
1/2 כוס פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כפית מחוקה קינמון
1/2 לימון
1/3 שמן זית
1-2 פלפל חריף אדום
1 עלה דפנה
אופן ההכנה
  1. קולפים את הקולורבי ובעזרת סכין קטנה וכפית יוצרים שקעים גדולים למילוי.
  2. קולפים את הבצל ומגררים במגררת בינונית. מעבירים למסננת וסוחטים היטב. מערבבים עם הבשר ומוסיפים אגוזים טחונים, 2 שיני שום מעוכות, ביצה, פטרוזיליה או כוסברה, קינמון, מלח ופלפל. ממלאים את הקולורבי.
  3. בסיר רחב ושטוח מחממים שמן זית. מניחים את הקולורבי בשמן כשהצד עם הבשר כלפי מטה. מטגנים כ 2 דקות, הופכים, מוסיפים את הפלפלים החריפים ומטגנים 3-2 דקות נוספות.
  4. מוסיפים שיני שום קלופות ופרוסות דק, מיץ לימון, פלפל שחור גרוס וכ-2 כוסות מים (שיגיעו בערך עד לגובה הבשר). קוצצים את שאריות הקולורבי ומוסיפים. מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה, על אש נמוכה, כ-45 דקות. מוציאים את הקולורבי ושומרים בצד. את הרוטב ממשיכים לבשל ללא מכסה, ומצמצמים לכמחצית הכמות. ממליחים, ומתקנים תיבול (מלח, פלפל, מיץ לימון).
  5. יוצקים את הרוטב על הקולורבי, טועמים מפזרים כוסברה/פטרוזיליה קצוצה ומגישים עם לחם טרי.


חזרה