שלח להדפסה  
עוגות ועוגיות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת מלכת שבא / רוני ונציה

עוגה צרפתית קלאסית, וכמו רוב עוגות השוקולד הצרפתיות, היא איננה גבוהה, ובעלת מרקם נהדר, רך ולח, שבו טעם השוקולד מורגש בכל עוצמתו. סוד הצלחתה טמון בכך שלא אופים אותה ממש עד הסוף, ולכן היא נשארת רכה ולחה מבפנים. הצרפתים קראו לה על שם מלכת שבא, שמלכה על ארץ תימן, כי משערים שהיתה יפהפייה כהת עור. אפשר לצפות אותה בציפוי שוקולד, ואפשר גם להגישה ללא ציפוי, עם קקאו או אבקת סוכר מעל.


חומרים (10 מנות)
175 גרם שוקולד מריר משובח, שבור לקוביות
175 גרם חמאה חתוכה לקוביות
2 כפות ברנדי או רום
4 ביצים מופרדות
2/3 כוס סוכר
1/2 כוס שקדים טחונים לאבקה
1/4 כוס קמח
1 קורט מלח
לציפוי שוקולד (לא חובה):
175 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
1/2 כוס שמנת מתוקה
כלים:
תבנית אפייה קפיצית בקוטר כ 23 ס"מ, משומנת ומרופדת בעיגול נייר אפייה בתחתית
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (175 מעלות צלזיוס).
  2. בקערה קטנה שמים את השוקולד עם החמאה וממיסים מעל לסיר עם אדים (באן מארי) על אש נמוכה, תוך עירבוב, עד שהתערובת נמסה וחלקה. מסירים מהאש ומוסיפים את הברנדי.
  3. בקערת מערבל מקציפים את החלמונים עם 1/3 כוס סוכר עד שהתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את תערובת השוקולד, השקדים והקמח, ומניחים בצד.
  4. בקערת מערבל אחרת מקציפים את החלבונים עם המלח במהירות בינונית, עד שמתקבל קצף לבן ורך. מוסיפים בהדרגה את 1/3 כוס הסוכר שנותרה, ומקציפים במהירות גבוהה, עד שמתקבל קצף יציב וגמיש.
  5. מערבבים כ 1/4 מכמות החלבונים המוקצפים לתוך תערובת השוקולד כדי שתהיה קלילה יותר. מקפלים פנימה את קצף החלבונים שנותר.
  6. יוצקים את התערובת לתבנית. אופים כ30- דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים ודביקים (מרכז העוגה אינו צריך להיות יבש מדי או נוזלי מדי).
  7. מצננים את העוגה צינון מלא בתוך התבנית מעל לרשת (העוגה צונחת מעט במרכז ונוצרים סדקים על פניה), משחררים את התבנית והופכים את העוגה על צלחת גדולה (ניתן ליישר את העוגה בעזרת סכין משוננת).
  8. מכנים את הציפוי: שמים את השוקולד והשמנת המתוקה בקערה בינונית, וממיסים מעל לסיר עם אדים תוך עירבוב. מסירים מהאש ומניחים לצינון. כשהתערובת פושרת אך עדיין נוזלית, יוצקים אותה אל מרכז העוגה, ובעזרת מרית מתכת ארוכה מצפים את פני העוגה וצידיה. מניחים לייצוב בטמפרטורת החדר.
    אופן ההגשה: מגישים בטמפרטורת החדר עם קצפת או רוטב וניל.




חזרה