קונפיטורת נקטרינות
/ איתמר דוידוב
במתכון זה משתמשים בשיטה המוכרת בצרפת. מבשלים סירופ צלול, ומכניסים לסירופ הרותח את הפרי. בדרך זו, הפרי שומר על צורתו ולא הופך לעיסה.
|
חומרים
|
1 ק"ג נקטרינות (משקל נטו לאחר קילוף) |
800 גרם סוכר |
1/3 כוס מים |
מיץ לימון טרי (משני לימונים עסיסיים) |
אופן ההכנה |
- בסיר כבד מבשלים את הסוכר והמים עד שמתקבל סירופ צלול. מוציאים את הקצף הנוצר מעל פני הסירופ. מבשלים 5 דקות.
- מוסיפים את הנקטרינות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהריבה מסמיכה.
- מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
- אורזים את הריבה בצנצנת מעוקרת (צנצנת שנטבלה במים רותחים)
|
חזרה |