שלח להדפסה  
ריבות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קונפיטורת נקטרינות / איתמר דוידוב

במתכון זה משתמשים בשיטה המוכרת בצרפת. מבשלים סירופ צלול, ומכניסים לסירופ הרותח את הפרי. בדרך זו, הפרי שומר על צורתו ולא הופך לעיסה.


חומרים
1 ק"ג נקטרינות (משקל נטו לאחר קילוף)
800 גרם סוכר
1/3 כוס מים
מיץ לימון טרי (משני לימונים עסיסיים)
אופן ההכנה
  1. בסיר כבד מבשלים את הסוכר והמים עד שמתקבל סירופ צלול. מוציאים את הקצף הנוצר מעל פני הסירופ. מבשלים 5 דקות.
  2. מוסיפים את הנקטרינות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהריבה מסמיכה.
  3. מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לבשל עוד 5 דקות.
  4. אורזים את הריבה בצנצנת מעוקרת (צנצנת שנטבלה במים רותחים)



חזרה