שלח להדפסה  
ריבות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קונפיטורת תפוזים / איתמר דוידוב

התפוזים זמינים כל השנה להכנת מרקחות מרעננות, המתאימות במיוחד כמלית לעוגה. נסו את הקונפיטורה הזו כזיגוג לעוגת שוקולד, או דללו אותה במעט וויסקי כרוטב משעשע לגלידת שוקולד.


חומרים
1 ק"ג תפוזים כתומים בשלמותם (או תערובת של פירות-הדר)
900 גרם סוכר
1 לימון סחוט
אופן ההכנה
  1. מרתיחים סיר גדול עם מים. דוקרים את התפוזים וחולטים אותם עד לרתיחה. שופכים את המים וחוזרים על התהליך פעמיים נוספות. מקררים.
  2. חוצים את התפוזים לשניים ומגלענים. פורסים את חצאי התפוזים לחצאי טבעות. מעבירים לסיר כבד, כולל הנוזלים הניגרים מהפרי בזמן החיתוך.
  3. מוסיפים לפרי את הסוכר ומביאים לרתיחה. מבשלים עד הסמכה.
  4. מוסיפים את הלימון ומבשלים עוד 5 דקות.
  5. אורזים את הריבה בצנצנת מעוקרת (צנצנת שנטבלה במים רותחים).


חזרה