קונפיטורת תפוזים
/ איתמר דוידוב
התפוזים זמינים כל השנה להכנת מרקחות מרעננות, המתאימות במיוחד כמלית לעוגה. נסו את הקונפיטורה הזו כזיגוג לעוגת שוקולד, או דללו אותה במעט וויסקי כרוטב משעשע לגלידת שוקולד.
|
חומרים
|
1 ק"ג תפוזים כתומים בשלמותם (או תערובת של פירות-הדר) |
900 גרם סוכר |
1 לימון סחוט |
אופן ההכנה |
- מרתיחים סיר גדול עם מים. דוקרים את התפוזים וחולטים אותם עד לרתיחה. שופכים את המים וחוזרים על התהליך פעמיים נוספות. מקררים.
- חוצים את התפוזים לשניים ומגלענים. פורסים את חצאי התפוזים לחצאי טבעות. מעבירים לסיר כבד, כולל הנוזלים הניגרים מהפרי בזמן החיתוך.
- מוסיפים לפרי את הסוכר ומביאים לרתיחה. מבשלים עד הסמכה.
- מוסיפים את הלימון ומבשלים עוד 5 דקות.
- אורזים את הריבה בצנצנת מעוקרת (צנצנת שנטבלה במים רותחים).
|
חזרה |