שלח להדפסה  
מנות ראשונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פקוראס נוסח הודו / דליה פן-לרנר

ההודים מכינים בלילה לציפוי פריך של ירקות למיניהם מתערובת של קמח חומוס, קמח אורז וקמח רגיל או תופח. אפשר למצוא בארץ את הקמחים המיוחדים האלה בחנויות הודיות או בכאלה שמייבאות מוצרים מהמזרח הרחוק. החטיפים הפריכים מוגשים בליווי צ'טני נענע או רוטב תמרהינדי.


חומרים (4 מנות)
לבלילה:
60 גרם חומוס (בסאן)
100 גרם קמח תופח
2 כפות אורז טחון (קונים מוכן)
1 כפית גראם מסלה (תערובת תבלינים מוכנה)
1/2 כפית אבקת פלפלת חריפה
1 כוס מים
מלח
הירקות:
תפוחי אדמה קטנים, חצילים, בצל, פרחי כרובית פרוסים לפרוסות דקות, עלי תרד או חמציץ.
אופן ההכנה
  1. מכינים בלילה חלקה מהקמחים, התבלינים המלח וכוס המים.
  2. מחממים שמן לטיגון עמוק.
  3. טובלים את הירקות בבלילה ומטגנים כמה פרוסות בכל פעם עד שהן פריכות וזהובות. מוציאים עם כף מחוררת ומספיגים על מגבות נייר.
  4. מגישים מיד עם קעריות צ'טני.

חזרה