שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

צלעות עגל בשזיפים / אבי שטייניץ

תבשיל עממי רוסי, המבוסס במקורו על נתחים מובחרים פחות, הדורשים בישול ממושך יותר. בגרסה שלפניכם אפשר להחליף את צלעות העגל גם בפילה בקר. המתיקות של השזיפים ממותנת על ידי החומץ ומעניקה טעם ייחודי לבשר.


חומרים (4 מנות)
מעט שומן אווז (או שמן) לטיגון
4 צלעות עגל
2 בצלים קצוצים
1 כף קמח
2 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס מרק בשר מרוכז
1 כף חומץ תפוחים
250 גרם שזיפים מיובשים
1/2 כף סוכר
5 מסמרי ציפורן
1/3 כפית קינמון
מלח ופלפל
1 כף קוניאק או ברנדי
אופן ההכנה
  1.  מחממים את השומן במחבת רחבה. מוסיפים את הצלעות ומטגנים משני צידיהן עד שהן משחימות. מוציאים ומניחים בצד.
  2. באותה מחבת מטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את הקמח, רסק העגבניות, המרק, החומץ, השזיפים והתבלינים ומבשלים כ 10 דקות על להבה נמוכה.
  3. מחזירים את הצלעות למחבת, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ 8 דקות (או יותר לפי סוג הבשר), עד שהבשר מוכן.
  4. מוציאים את הצלעות, מסדרים על צלחת הגשה ומפזרים עליהן את השזיפים.
    מחממים את הרוטב על להבה גבוהה, מוסיפים את הקוניאק ויוצקים מעט רוטב רותח על הצלעות.
    מומלץ להגיש בתוספת ברוקולי מבושל, אפרסק משומר ופירה תפוחי אדמה.

חזרה