שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פשטידת בטטות, בצל וגבינת עזים / חנוך בר-שלום


חומרים
500 גרם פרוסות בטטה
150 גרם פרוסות בצל מטוגנות
50 גרם חמאה
2 כפות קמח
2 כוסות חלב חם
1 גליל גבינת "פרומעז"
קורט אגוז מוסקט
1 כף טימין טרי קצוץ
1 ביצה טרופה
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל 180 מעלות צלזיוס.
  2. מטגנים את פרוסות הבטטה עד שיזהיבו.
  3. מחממים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב. מוסיפים את החלב החם תוך כדי עירבוב ומתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. מבשלים על אש נמוכה כ 20 דקות.
  4. מוסיפים את הגבינה ומערבבים עד שהתערובת חלקה. מסירים מהאש ומצננים.
  5. מוסיפים את הביצה הטרופה והטימין ומערבבים.
  6. מסדרים את פרוסות הבטטה והבצל בתבנית חסינת אש. יוצקים מעל את הרוטב ואופים בתנור 40-35 דקות.


חזרה