שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק עגבניות ומסקרפונה / פיליס גלזר

מסקרפונה היא גבינת שמנת עשירה במיוחד, בסגנון איטלקי. אם קשה להשיגה, ניתן להשתמש בגבינת שמנת רגילה. המרק מוגש חם או קר, לפי העונה, כשהוא מקושט בעירית, בשמיר, או בריחן טרי


חומרים (6 מנות)
2 בצלים בינוניים קצוצים
2 שיני שום כתושות
4 כפות חמאה (50 גרם)
1 קופסה גדולה עגבניות מקולפות
1.5 ליטר מיץ עגבניות מוכן
2 עלי דפנה
250 גרם גבינת שמנת (עדיף מסקרפונה)
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
  1. ממיסים את החמאה בסיר ומאדים בצל ושום עד שהם מתרככים. מוסיפים את העגבניות, מיץ העגבניות ועלי הדפנה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כ-20 דקות.
  2. מסירים מהאש ומביאים לטמפרטורת החדר.
  3. בעזרת כף מחוררת, מוציאים את עלי הדפנה מהסיר ומרסקים במעבד-מזון או בממחה עם המסקרפונה. מחזירים את התערובת לסיר, לחימום קל (לא מרתיחים), מתבלים ומגישים. ניתן לדלל את המרק באמצעות הוספת שמנת מתוקה.

חזרה