|
|
|
|
ספגטי אלי אוליו עם עגבניות מיובשות
/ מנה שטרום
|
חומרים (4 מנות)
|
500 גרם (1 חבילה) ספגטי או פטוצ'יני, לינגואיני או כל פסטה אחרת |
1/3 כוס שמן זית (אפשר להשתמש בשמן שבצנצנת העגבניות המיובשות) |
5 שיני שום פרוסות דק |
שביבי פלפל חריף, אדומים (שאטה) |
10 עגבניות מיובשות משומרות בשמן זית (מסוננות) |
1 כף פטרוזיליה קצוצה |
להגשה: |
גבינת פרמז'ן מגוררת |
אופן ההכנה |
- מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה.
- בזמן שהפסטה מתבשלת, מכינים את הרוטב: מחממים שמן זית במחבת גדולה. מוסיפים שום ושביבי פלפלים חריפים בכמות לפי הטעם. מקפיצים בשמן מבלי לשרוף. מוסיפים 3-2 כפות מים למחבת (זהירות, זה מתיז). מוסיפים את העגבניות המיובשות, ומערבבים.
- כשהפסטה מוכנה, מסננים אותה ומחזירים לסיר הריק. מוסיפים את הרוטב לסיר, מערבבים ומבשלים 3-2 דקות נוספות. מגישים מיד עם גבינת פרמז'ן מגוררת.
| חזרה | | |